Pure Beauty Boutique is online specialist in luxe natuurcosmetica en biologische cosmetica met een hoog verwengehalte. Je vindt bij ons letterlijk de mooiste producten. Fijne en bijzondere cadeaus. Voor jezelf of iemand anders.
Home
Shop
Sparen
Nieuws
In de Media
Merken
Ingrediënten
Advies
Huidtypes
Over Maureen
Contact
Digitale Nieuwsbrief
Volg ons op FacebookVolg ons op Instagram 
  The best time to celebrate life, is whenever you can.
 

Sara Rosalie

 

Vorige terug naar alle merken

 


 

 

Waarom Sara Rosalie kiezen?

  • Sara Rosalie is een no-nonsense en natuurlijke huidverzorging die is gebaseerd op lanoline.
  • Lanonline - ook wel wolvet van schapen - kan 200% van het eigen gewicht vasthouden aan vocht en is dus mega hydraterend (we like)!
  • Sara Rosalie kiest bewust voor minimaal voor 95% natuurlijke ingrediënten.
  • Alle ingrediënten zijn goedgekeurd door Ecocert.
  • Sara Rosalie is veilig en geschikt voor alle huidtypes, ook gevoelige huid.
  • Sara Rosalie is lokaal geproduceerd, dierproefvrij en gebruikt duurzame verpakkingen.
 

Filosofie

Sara Rosalie is opgegroeid op een schapenboerderij op het eiland Texel en woont nu in Amsterdam. Tijdens het zoeken naar de perfecte huidverzorging werd zij geïnspireerd door haar roots. Afgezien van schattige lammetjes produceren schapen een ander prachtig product: lanoline. Een soort toverdrank voor je huid omdat het dezelfde moleculaire structuur heeft als onze eigen huidoliën. Een andere grote kwaliteit van lanoline, is dat het maximaal 200% van zijn eigen gewicht in vocht kan vasthouden. Met andere woorden: mega hydraterend! Het is een natuurlijk beschermend, hydraterend en herstellend onderdeel in Sara Rosalie huidverzorging. Zo is Sara Rosalie begonnen met de ontwikkeling van een no-nonsense & natuurlijke huidverzorging, gebaseerd op lanoline.
 

Lanonline is een wax, ook wel wolvet, en een natuurlijke beschermingslaag in schapenwol. Net als mensenhaar blijft de vacht van schapen groeien en moet het worden geschoren om schapen gezond en gelukkig te houden. Na het scheren wordt de wol gewassen. Lanoline is een volledig natuurlijk en diervriendelijk bijproduct van dit proces. 

Het gebruik van lanoline kan worden vergeleken met het gebruik van bijenwas, honing eten of het drinken van melk. Het is een dierlijk afgeleid product, maar het schaadt de dieren niet en is zeker niet op dieren is getest. Dit is echt belangrijk voor Sara Rosalie.

 

Founder Sara Rosalie

Sara (29 – tweede naam Rosalie) is opgegroeid op een schapenboerderij op Texel en woont inmiddels in Amsterdam. In haar zoektocht naar de perfecte huidverzorging bleven de Texelse roots en haar achtervolgen. Sara wist dat schapen een práchtig product in hun wol verbergen: lanoline, dat zeer effectief is voor de huid. Daarnaast is het voor Sara van groot belang dat de inhoud van de huidverzorgingsproducten qua textuur, geur, gebruik en het effect perfect zijn. Dit bracht haar tot het ontwikkelen van de 'clean & conscious skincare with a hint of Texel': Sara Rosalie.