Pure Beauty Boutique is online specialist in luxe natuurcosmetica en biologische cosmetica met een hoog verwengehalte. Je vindt bij ons letterlijk de mooiste producten. Fijne en bijzondere cadeaus. Voor jezelf of iemand anders.
Home
Shop
Sparen
Nieuws
In de Media
Merken
Ingrediënten
Advies
Huidtypes
Over Maureen
Contact
Digitale Nieuwsbrief
Volg ons op FacebookVolg ons op Instagram 
  The best time to celebrate life, is whenever you can.
 

Lovea BIO

Vorige terug naar alle merken
Waarom Lovea BIO kiezen?

  • Lovea Bio 100% natuurlijke, minerale zonverzorging voor het hele gezin t/m SPF 50 met handige spray, zonder witte waas of plakkerige huid.
  • Licht en makkelijk op te brengen met een spray, zonder witte waas of plakkerige huid.
  • Directe bescherming na het opbrengen.
  • Tahitiaanse Monoïolie is een intensieve moisturizer die tevens voor een heerlijke exotische geur zorgt.
  • Een lijn zonneproducten voor het hele gezin van SPF 15 tot en met SPF50 inclusief een After Sun en Self Tanning Spray.
  • Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums.

 

Filosofie Lovea Bio

Lovea Bio is gecertificeerd biologische zonnecosmetica met een 100% natuurlijke, minerale bescherming tegen UV-straling. Voor 100% veilig genieten van alle goede eigenschappen van de zon! Met de verontrustende berichtgeving rondom de chemicaliën in conventionele zonnecosmetica, neemt de vraag om hoogwaardige en vooral veilige zonneproducten toe. Lovea Bio is een lijn van natuurlijke, minerale zonneproducten ter bescherming tegen UV- straling en staat garant voor 100% veilig bruinen en genieten van alle goede eigenschappen van de zon!

In tegenstelling tot veel andere zonbeschermingsproducten die gebaseerd zijn op chemische zonnefilters, bevatten de producten van Lovea Bio uitsluitend 100% natuurlijke, minerale filters en dito verzorgende ingrediënten. Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums.

Veel zonnebrandcrèmes op basis van chemische zonnefilters (o.a. oxybenzone) zijn, volgens een onderzoek van het Instituut voor Farmacologie en Toxicologie van de Universiteit van Zurich, mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Dit komt doordat deze in de huid dringen, het natuurlijke hormoonsysteem van het lichaam kunnen beïnvloeden en allergische reacties kunnen veroorzaken. De zonneproducten van Lovea Bio zij allen gebaseerd op een zuivere minerale bescherming dankzij titaniumdioxide. Dit werkt volledig anders dan een chemische zonnefilter en is bovenal 100% veilig.

 

Geen witte waas, een directe bescherming en geen terugloop qua SPF

De minerale bescherming van de Lovea Bio- producten dringt niet ín de huid, maar blijft op de huid liggen, zonder een witte waas achter te laten. Het werkt op die manier als een onzichtbaar beschermend schild, dat de zonnestralen weerkaatst, waardoor deze de huid niet kunnen schaden. De minerale filters in Lovea Bio beschermen de huid direct na het aanbrengen. Chemische zonnefilters hebben enige inwerktijd nodig, voordat ze de huid optimaal beschermen. De beschermende werking van minerale filters neemt ook niet af gedurende de dag. Dit, in tegenstelling tot zonneproducten op basis van chemische filters, waarvan de beschermende werking geleidelijk wél afneemt. De SPF's van producten op basis van chemische zonnefilters lopen bovendien in de loop der tijd terug. Na 1 jaar is deze SPF vaak al gehalveerd. De SPF's van minerale filters zoals in de producten van Lovea Bio blijven echter gelijk, gedurende de gehele houdbaarheid van het product (ca. 3 jaar).

 

Ecocert® gecertficeerd en voorzien van het Cosmébio® label

Alle producten van Lovea Bio hebben een Ecocert® certificering. Producten met het Ecocert® keurmerk bevatten natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit biologische teelt. Bij dit keurmerk dienen producten ten minste 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong te bevatten. In het geval van de Lovea Bio- lijn is dit percentage zelfs 100%! De producten van Lovea Bio beschikken allen tevens over het Cosmébio®- label. Cosmébio® is de Franse beroepsorganisatie die de volledige natuurlijke en biologische cosmeticasector vertegenwoordigt, te weten leveranciers van grondstoffen en ingrediënten, fabrikanten, laboratoria en distributeurs. Producten met het Cosmébio®- label bestaan minimaal voor 95% uit natuurlijke ingrediënten en bevatten tevens minimaal 10% ingrediënten, afkomstig van biologische landbouw. Lovea Bio is daarmee een heel pure zonnelijn, die de huid optimaal beschermt op een 100% natuurlijke en vooral veilige wijze, zonder haar onnodig te belasten met werkstoffen die de huid kunnen irriteren, prikkelen of zelfs beschadigen.


Op basis van puur natuurlijke, Tahitiaanse Monoï-olie

De producten van Lovea Bio bevatten als volledig natuurlijke parfumering Tahitiaanse Monoï olie, met uitzondering van de Spray Kids SPF 50 Disney. Deze heerlijke, exotisch geurende olie wordt verkregen door Tiarébloemen (de witte bloemen van de Gardenia tahitensis) te laten weken in kokosolie (Copra oil). Deze kokosolie is afkomstig van rijpe kokosnoten in het Franse gedeelte van Polynesië, een groepje eilanden in de Stille Zuidzee. Tahitiaanse Monoïolie is een intensieve moisturizer. De olie verzacht de huid, houdt haar soepel en veerkrachtig.

 

De officiële website van Lovea Bio vind je hier.