Pure Beauty Boutique is online specialist in luxe natuurcosmetica en biologische cosmetica met een hoog verwengehalte. Je vindt bij ons letterlijk de mooiste producten. Fijne en bijzondere cadeaus. Voor jezelf of iemand anders.
Home
Shop
Sparen
Nieuws
In de Media
Merken
Ingrediënten
Advies
Huidtypes
Over Maureen
Contact
Digitale Nieuwsbrief
Volg ons op FacebookVolg ons op Instagram 
  The best time to celebrate life, is whenever you can.
 

Pure Beauty Boutique Ingrediënten | biologische cosmetica en natuurcosmetica

 

 

Alle Pure Beauty Boutique producten zijn natuurlijk en daar waar mogelijk biologisch. De ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit en de producten zeer effectief.

 

Wij zien af van bepaalde ingrediënten

 

Wij geloven in natuurlijke en daar waar mogelijk biologische cosmetica. Je vindt bij ons producten die vrij zijn van petrochemische ingrediënten (o.a. vaseline), parabenen (conserveringsmiddel), chemisch-synthetische kleur- en geurstoffen, PEG's, sulfaten (SLS of SLES), siliconen en ftalaten.

 

Hieronder vind je meer informatie over welke natuurlijke ingrediënten in natuurcosmetica de synthetische varianten vervangen. 

 

 Ingrediënten

 1. Geen synthetische kleur-, geur- en conserveermiddelen | meer info

  Waarom wel in synthetische cosmetica?
  Synthetische kleurstoffen, zoals FD&C, FDC, FD en D&C kleurstoffen, zijn gebaseerd op koolteer en een goedkoop ingrediënt. Koolteer bevat veel giftige stoffen, waaronder benzeen en creosol, en zware metaalzouten die toxinen aan de huid afgeven. Hierdoor kunnen ze irritatie en overgevoeligheid veroorzaken. Muskverbindingen zijn goedkope synthetische geurstoffen die veelvuldige gebruikt worden in plaats van kostbare natuurlijke geurstoffen zoals lavendel, tijm of vanille. De gewoonlijk gebruikte conserveermiddelen zoals methyl parabenen, ethyl parabenen, propyl parabenen en alle afgeleiden daarvan, stoppen alle enzymenactiviteit in een product. Daardoor kunnen schimmels niet groeien en bederft het product niet.

  Waarom niet in natuurcosmetica?
  Eenmaal op de huid aangebracht blijven de conserveermiddelen echter werken, en worden opgenomen via de huid in de bloedcirculatie en uiteindelijk in onze belangrijkste organen. Helaas is de conserverende werking zo stabiel dat de conserveermiddelen zelfs als ze eenmaal in het lichaam zijn opgenomen, blijven werken, terwijl ze de normale enzymen activiteit van het lichaam lastig vallen en een probleem kunnen gaan vormen voor onze gezondheid. Recente onderzoeken op cosmeticagebied hebben aangetoond dat synthetische conserveer-, kleur- en geurmiddelen en synthetische siliconen, schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

  Wat wordt gebruikt in natuurcosmetica?
  Uitsluitend natuurlijke kleur-, geur- en conserveermiddelen die niet schadelijk zijn voor de gezondheid.                                       
 2. Volgens een speciale natuurlijke methode geconserveerd | meer info

  Een belangrijk conserveermiddel in synthetische cosmetica is parabenen (zie 'geen synthetische kleur-, geur- en conserveermiddelen). Door gebruik te maken van speciale natuurlijke methodes voor conservering (bijvoorbeeld op basis van kruiden, etherische oliën of een unieke formule), kunnen de merken in Pure Beauty Boutique afzien van het gebruik van parabenen. Hier wordt bewust van afgezien omdat parabenen huidirritaties kunnen veroorzaken. Bovendien is uit wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat ze de hormoonhuishouding kunnen verstoren.                                                       
 3. Grote hoeveelheden van bioactieve ingrediënten, zo veel mogelijk uit het land van oorsprong | meer info

  De gebruikte planten, met ieder hun unieke samenstelling van actieve moleculen, zijn geselecteerd om uiteenlopende huidcondities mee te verzorgen. De activiteit van de werkzame bestanddelen blijft gehandhaafd doordat zij op een natuurlijke wijze gewonnen en verwerkt worden. Veelal wordt gewerkt met planten die al duizenden jaren zijn ontdekt vanwege hun verzorgende, beschermende of helende werking. Voorbeelden hiervan zijn Manuka honing en de Duitse kamillebloesem.              
 4. Dierlijke ingrediënten | meer info

  Waarom wel in synthetische cosmetica?
  Er worden verschillende soorten dierlijke ingrediënten gebruikt, de meeste zijn afkomstig van slachtafval, sommige zijn bijproducten van de bontindustrie (bijvoorbeeld mink- en nertsolie). Reden voor het gebruik is dat het een goedkoop ingrediënt is en een verjongend effect zou hebben op de huid.

  Waarom niet in natuurcosmetica?
  Collageen, dat wordt verkregen van dode dieren, kan op geen enkele manier door onze huid worden opgenomen of de aanmaak van collageen in onze huid bevorderen. De enige manier waarop collageen effect zou kunnen hebben, is als het onder de epidermis laag van de huid zou worden geïnjecteerd. Vervolgens zal het lichaam het afbreken, binnen een periode van 6 maanden tot 1 jaar en zal het via het bloed als afval worden afgevoerd.

  Wat wordt gebruikt in natuurcosmetica?
  De voedingswaarde van levende planten als onbewerkt materiaal wat het lichaam kan opnemen, verwerken en gebruiken als bouwstoffen, is veel doeltreffender. De enige dierlijke ingrediënten die gebruikt worden in onze producten zijn natuurlijke bijenwas of Manuka honing, bekend vanwege de hydraterende eigenschappen en karmijn.
 5. Minerale oliën | meer info

  Waarom wel in synthetische cosmetica?
  Minerale oliën, waaronder vaseline , worden vaak gebruikt omdat ze goedkoop zijn (afvalproduct olie-industrie) en de huid in de eerste instantie aangenaam doen aanvoelen. De droge huid krijgt even elasticiteit en ruimte om te bewegen maar de ware conditie van de huid wordt alleen gemaskeerd en blijft onveranderd of verslechtert.

  Waarom niet in natuurcosmetica?
  Minerale oliën werken uitdrogend en verslavend. Zowel petrochemisch verkregen minerale oliën als synthetisch nagemaakte minerale oliën, worden niet geabsorbeerd en verstikken de huid, blokkeren de poriën en lossen natuurlijke huidvetten op. Doordat de huid door de tijd heen gewend (verslaafd) raakt aan deze stoffen, is zij nauwelijks meer in staat zelf nieuwe huidvetten aan te maken. Zodra je de ingrediënten niet meer toepast op de huid, gaat de huid trekkerig en droog aanvoelen en ben je geneigd toch maar weer naar deze vette stoffen te grijpen. Zij verstoren de mogelijkheid van de huid om gifstoffen te af te voeren, waardoor het acne en andere huidproblemen kan veroorzaken (zoals kloofjes). Het vertraagt de huidfunctie en celontwikkeling, wat resulteert in vroegtijdige huidveroudering. Wanneer het wordt opgenomen is het voor het lichaam onverteerbaar. Nadat de huidconditie even lijkt te verbeteren, wordt de ware conditie van de huid alleen gemaskeerd en blijft onveranderd of verslechterd.

  Wat wordt gebruikt in natuurcosmetica?
  Natuurlijke plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld jojoba-olie, bieden voedingsstoffen waardoor de huid weer soepel wordt en blijft. De huidconditie verbetert daadwerkelijk, zonder afhankelijk te worden van de natuurlijke oliën.                                          
 6. Geen bestraalde ingrediënten | meer info

  Waarom ingrediënten bestralen?
  Dit is in veel landen momenteel een standaard procedure, om te onderzoeken of er geen buitenlandse bacteriën en andere ongewenste flora of fauna het land binnenkomt.

  Waarom niet in natuurcosmetica?
  Helaas dood dit alle enzymen activiteit in onbewerkte materialen en laat sporen van straling achter.

  Wat wordt gebruikt in natuurcosmetica?
  Uitsluitend onbestraalde ingrediënten.                                                                                                                                     
 7. Geen herbicide of pesticide sporen | meer info

  Voor de Nieuw-Zeelandse merken geldt dat door de korte, bewoonde geschiedenis van Nieuw-Zeeland grote delen land nog nooit zijn bespoten. Mooie biologische groenten worden er veelvuldig aangeboden. Voor alle merken geldt dat niet alle plantenextracten gecertificeerd zijn, ze allemaal getest worden op herbicide en pesticide sporen.                                                 
 8. Niet op dieren getest | meer info

  Waarom in synthetische cosmetica?
  Het is een goedkope manier om producten te testen op veiligheid.

  Sinds 11 maart 2009 is het Europese test- en handelsverbod voor diergeteste cosmetica van kracht. Hierdoor zijn al 10 van de 13 veiligheidstesten vervangen door proefdiervrije technieken. Vanaf 2013 zal alle cosmetica in de schappen proefdiervrij zijn. Met het test- en handelsverbod wordt ook voorkomen dat cosmetica die elders op de wereld wordt getest op dieren, de Europese Unie binnenkomt. Met het verbod is een grote stap naar proefdiervrije cosmetica gezet.

  Waarom niet in natuurcosmetica?
  Het is niet alleen onnodig om cosmetica op dieren te testen maar ook niet wetenschappelijk, aangezien veel dieren niet hetzelfde immuunsysteem en huidweefsel als mensen hebben. 

  Wat wordt gebruikt in natuurcosmetica?
  De merken in Pure Beauty Boutique maken onder andere gebruik van geavanceerde laser technologie, proefpersonen of onafhankelijke instituten die dermatologische tests uitvoeren met vrijwilligers. Sinds kort zijn wij geïnformeerd dat Snowberry zelf niet op dieren test en schriftelijke garantie eist van toeleveranciers van ingrediënten dat ze hetzelfde beleid volgen. Echter om verkocht te mogen worden in China, test de Chinese overheid de eindproducten op dieren. Snowberry is optimistisch dat de alternatieve test methoden die zijn goedgekeurd door de EU ook binnenkort worden aangenomen in China.                                                                            
 9. Geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten | meer info

  Het is beangstigend wat er momenteel met veel plantaardige producten wordt gedaan. Iedere vorm van leven bevat genen. Genen bepalen wat een cel doet, en dit wordt van generatie op generatie doorgegeven. Kruisbevruchting kan in de natuur alleen plaatsvinden tussen soortgenoten. Bij genetische manipulatie wordt hier niet op gelet, waardoor een volledig vernieuwde levensvorm, met nog onbekende consequenties wordt geschept. Alle Pure Beauty Boutique merken voeren het beleid dat er geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten worden gebruikt. Zij vragen aan de toeleveranciers strikt om bewijs.                               
 10. Verpakkingen van gerecyclede materialen of die natuurlijk afbreekbaar zijn | meer info

  Het verpakkingsmateriaal van de Pure Beauty Boutique merken is recyclebaar. Het karton van de doosjes is gemaakt van verantwoord beheerde bossen en is niet bewerkt met giffen of chloor bleekmiddel. De flessen, tubes en potten zijn gemaakt van kalk verbonden met polypropyleen om energie en plastic te besparen bij de productie en zo minder vervuiling te veroorzaken.       
 11. Zo veel mogelijk of daar waar mogelijk biologische ingrediënten | meer info

  Biologisch, ook wel ecologisch of organic genoemd, betekent in wezen: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen, met zo min mogelijk kunstgrepen. In de biologische landbouw worden daarom geen kunstmest en geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast worden dieren onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden gehouden, ook wat hun voeding betreft. Verder worden geen genetisch gemodificeerde organismen toegepast. Doel van de biologische landbouw is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Het gaat daarbij niet alleen om de landbouw maar ook om onze leefomgeving als geheel.

  Natuurlijke oliën en grondstoffen zijn huideigen en brengen de huid op een natuurlijke manier in balans. Plantaardige werkstoffen uit de schatkamer van de natuur ondersteunen de gezondheid van de huid zonder deze onnodig te belasten.                                

 

De Pure Beauty Boutique merken gebruiken de volgende synthetische ingrediënten bewust niet:

 • Parabenen (methyl-, ethyl en propylparabenen - conserveringsmiddelen)
 • Laurylsulfaten of andere agressieve surfactanten (SLS of SLES - schuimmiddelen)
 • Synthetische muskverbindingen (geurstoffen)
 • Formaldehyde (verharder in nagellak)
 • Petrochemicaliën (vaseline)
 • PEG (polyethylene glycol of polyether glycol)
 • Siliconen (sluit haren en hoofdhuid af)
 • DEA- of MEA (schoonmaakmiddel)
 • GMO's (genetisch gemanipuleerde ingrediënten)
 • Synthetische kleurstoffen (FD&C, FDC,FC en D&C)
 • Herbiciden of pesticiden (gifstoffen)