Pure Beauty Boutique is online specialist in luxe natuurcosmetica en biologische cosmetica met een hoog verwengehalte. Je vindt bij ons letterlijk de mooiste producten. Fijne en bijzondere cadeaus. Voor jezelf of iemand anders.
Home
Shop
Sparen
Nieuws
In de Media
Merken
Ingrediënten
Advies
Huidtypes
Over Maureen
Contact
Digitale Nieuwsbrief
Volg ons op FacebookVolg ons op Instagram 
  The best time to celebrate life, is whenever you can.
 

Antonin .B

Vorige terug naar alle merken

 

 

 

 

Waarom Antonin .B kiezen?

  • 100% natuurlijke haarproducten boordevol hoge concentratie biologische ingrediënten die écht werken
  • Biologisch gecertificeerd zijn door Ecocert en Bio Cosmétique
  • Zonder toevoeging van SLS, silliconen, GMO's of andere synthetische ingrediënten
  • Formuleringen die zich zowel op de schoonheid van je haar als haar gezondheid concentreren

 

Super trots zijn wij dat we als eerste in Nederland het geweldige jonge Parijse merk Antonin. B hebben ontdekt en met jou mogen delen! Antonin .B is erg gehecht aan haar roots. Antonin .B's biologische beauty reis is begonnen omdat ze wil bijdragen aan een visie op schoonheid die op 3 pilaren rust: efficiëntie, plezier en ethiek. De formules van Antonin .B liggen dichter bij huidverzorging dan haarverzorging. Dat is omdat Antonin .B respect heeft voor jou en je gezondheid.

 

Ben jij veeleisend als het gaat om prestaties en ethiek? Dan is Antonin. B iets voor jou. Antonin .B creëert cosmetische oplossingen die efficiënt, ethisch, professioneel, 100% natuurlijk en gecertificeerd biologisch zijn. Antonin .B zorgt op een bewuste manier voor jouw haar. Waarom bewust? Omdat ze gelooft dat schoonheid niet alleen een kwestie van ijdelheid is. 

 

Filosofie

 

De filosofie van Antonin .B lijkt haar familiegeschiedenis. Zij is een smeltkroes en een brug tussen verschillende werelden. Antonin. B brengt de liefde van zuiver natuurlijke tradities samen met het moderne verlangen naar innovatie en maximale efficiëntie.
 
Antonin .B begrijpt dat je producten wilt die werken. Die willen ze aan je geven door ingrediënten van hoge kwaliteit te selecteren en een belangrijke reeks regels te volgen:
- Formules boordevol actieve ingrediënten
- 100% van de ingrediënten afkomstig uit de natuur
- Hoge concentratie aan biologische ingrediënten
- De nadruk op ethiek en solidariteit
- Groene wetenschap die ieders integriteit respecteert
- Geen GMO 's (genetisch gemanipuleerde ingrediënten)
- Pure ingrediënten met extractie processen die hun kwaliteit behouden
- Geen beschermde of bedreigde diersoorten
- Geen dierproeven (zelfs niet op de ingrediënten, zelfs niet via derde partijen)
- Formuleringen die zich zowel op de schoonheid van je haar als haar gezondheid concentreren
 
Antonin .B is van mening dat je alles kunt hebben: significante resultaten, aangename geuren, wetenschap en natuur.
 
Het verhaal
 
De. B in Antonin .B naam staat voor Bourguignon. Antonin .B is een oude familie die afkomstig is uit Europa, Afrika en Amerika met wortels die diep geplant zijn in de Caraïben sinds het begin van de kolonisatie, in de 17e eeuw. Er zijn veel mensen die ze in de familie eren kunnen, met inbegrip van heel een paar sterke vrouwen, maar er is iets bijzonders met Antonin. Antonin (Grégoire Antonin Cyrille André Bourguignon) werd als een gemengd kind geboren in de vroege 19e eeuw, in de meest gesegregeerde cultuur.
 
Zijn familie status nam af door de steeds lichtere huidtoon van zijn kinderen waardoor hij moeilijkheden kreeg en moest vechten in de rechtbank om zijn achternaam levend te houden. Voordat hij overleed, leidde hij een andere persoonlijke strijd. Hij zorgde ervoor dat hij voor elk van zijn kinderen (jongens én meisjes) een plek kocht waar ze dicht bij elkaar konden leven en waar zij financieel onafhankelijk zouden kunnen worden. De familie van Antonin .B woont vandaag de dag nog steeds op deze zeer groene landerijen.
 
Oprichter Kendy Bourgoignon Sencée
 
"Ik ben geboren en getogen op een prachtige archipel van groen en blauw, in de vorm van een vlinder in de Caribische zee. Vanaf een jonge leeftijd werden mijn broers en zussen en ik onderwezen dat wij op de natuur kunnen vertrouwen voor bijna alles. Elk weekend, namen mijn moeder en oma ons naar hun familie diep in het platteland. Wij liepen, plukten fruit, luisterden naar hun verhalen en we kwamen altijd thuis met verse wilde kruiden die onze moeder ons leerde te gebruiken voor de dagelijks gebruik.

 

Na mijn afstuderen van de middelbare school op 17-jarige leeftijd, verhuisde ik in mijn eentje naar Los Angeles met mijn naaste familieleden op bijna 6000 kilometer afstand. Toen ik een paar jaar later naar Parijs verhuisde, veranderde er nog niets. Ik was van mening dat, om een natuurlijk leven te leven, je in een natuurlijke omgeving moest verblijven en dat steden dat gewoon niet konden bieden.

 

Tijdens mijn studie kwam ik in contact met de kapperswereld; eerst als een model en snel verliet ik de catwalk om achter de schermen te werken en kreeg ik geleidelijk meer ervaring. De kapperswereld is een mooie wereld gevuld met mensen die een passie hebben om anderen zich beter te laten voelen over zichzelf. Maar het heeft ook een andere kant. Mensen kijken niet naar ingrediënten. Begrijpelijk, ze vertrouwen gewoon de makers en richten zich alleen op hun deel van het werk. Sommigen worden ziek van de giftige producten die ze aanraken en iedere dag inhaleren.
 
Als een jonge vrouw met de droogste, frizziest krullen die je ooit hebt gezien, werd ik wijs gemaakt dat zijdezacht, sluik haar mooi is en giftige relaxers een vrouwelijk ritueel waren. Ik ging er in mee in en ik had het mis. Het werkelijke ritueel van vrouwelijkheid is jezelf omhelzen en elk deel van jezelf vieren. Ik ontmoette andere jonge vrouwen die hun natuurlijke textuur omarmden en ze inspireerden me hetzelfde te doen. Maar ik ging veel verder en maakt heel wat meer dingen gezonder in mijn leven.

 

Toen ik weer met mezelf in contact kwam, bracht ik mijn passie voor haar en mijn lange liefdevolle relatie met de natuur samen om Antonin. B te creëren – een merk dat het beste in de natuur en het moderne stadsleven viert. Net als de Romeinse god Janus met zijn twee gezichten, kijkt Antonin. B naar het verleden om hulde te brengen aan degenen die mij zo veel geleerd hebben. Maar Antonin .B kijkt ook direct naar de toekomst omdat, zolang we onze waarden en normen hebben, ik zonder vrees en met enthousiasme en vertrouwen naar de toekomst kijk."